Nieuwe locatie voor Stichting Bloemencorso en Fietscrossclub Lichtenvoorde in Flierbeek

Geraldine Milius

Stichting Bloemencorso (SBL) en Fietscrossclub Lichtenvoorde (FCCL) hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een nieuwe locatie. SBL wenst een nieuwe vestiging voor een aantal corsogroepen en FCCL wenst een nieuwe fietscrossbaan. De gemeente heeft een mogelijke locatie aangedragen waar beide verenigingen zich kunnen vestigen.

Betrokken met de buurt

Wat beide verenigingen met elkaar gemeen hebben, is dat ze op zoek zijn naar een nieuwe locatie. De door het college goedgekeurde locatie ka

n op deze manier in beide wensen voorzien. “Op dit moment zitten meerdere corsogroepen heel hoog met het vinden van een geschikte locatie. We zijn dan ook erg blij met de mogelijk nieuwe locatie. Wel vinden wij het belangrijk om de buurt mee te nemen in de besluiten en ontwikkelingen”, aldus Herman ter Haar van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. “Daarom gaan we op korte termijn met hen in gesprek.”

Coen Gribbroek (FCCL) sluit aan bij Herman ter Haar: “Het realiseren van de plannen willen wij in goede harmonie met de buurt doen.

Op dit

moment hebben wij met onze huidige buurt een goede verstandshouding. Wij hopen dit ook met de nieuwe buurtbewoners te kunnen opbouwen.”

Huidige locatie FCCL

De huidige fietscrossbaan kent een rijke geschiedenis. Namen als Jelle van Gorkum, Joost

 

Wichman en Anneke Beerten vonden hier hun passie voor de sport. “Met de komst van een nieuwe baan kunnen er ook nationale wedstrijden georganiseerd worden. De huidige Fietscrossbaan voldoet namelijk niet aan de wedstrijdeisen”, aldus voorzitter Coen Gribbroek van FCCL.

Volgens wethouder Bart Porskamp draagt het idee bij aan de positionering als evenementengemeente: “Naast de evenementen als de Bloemencorso zet de gemeente zich ook in voor het sportaanbod in Oost Gelre. Met de komst van een nieuwe baan kunnen er in Oost Gelre grotere fietscrossevenementen gehouden worden”

 

Informatieavond

In samenwerking met Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde en Fietscrossclub Lichtenvoorde houdt de gemeente een informatieavond voor de buurt. Tijdens deze avond worden de plannen voor een nieuwe locatie aan de buurt voorgelegd.

Planning

Het college heeft akkoord gegeven op de locatie. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Plannen moeten verder worden uitgewerkt, de verenigingen gaan in gesprek met de buurt en de financiële haalbaarheid moet verder worden onderzocht.

Thanks! You've already liked this
1 reactie