Stadstuin De Veentjes breidt uit

Geraldine Milius

Gemeente Doetinchem en Stichting Stadstuinen Doetinchem (SSD) ondertekenen woensdag 10 juli (12.00 uur) een overeenkomst waarin zij afspreken dat SSD nog vijf jaar het beheer van de Stadstuin voor haar rekening neemt. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om de Stadstuin verder uit te breiden.

In 2013 is een gedeelte van de floriadetuin, naar een ontwerp van Nico Wissing, naar Doetinchem gekomen en heeft op de Veentjes haar plek gekregen in de vorm van de Stadstuin als onderdeel van het Amphionpark. Het dagelijks beheer en onderhoud is voor een groot deel door SSD opgepakt. Om deze taken voor te kunnen zetten wordt een nieuwe overeenkomst afgesloten.

Wethouder Ingrid Lambregts: ‘Ik ben blij dat we het voortbestaan van de Stadstuin op deze manier kunnen borgen. Het is een verrassende groene oase dichtbij het centrum en het past perfect in de plannen voor het gebied De Veentjes. Ook zie ik het enorme enthousiasme van de vrijwilligers die de tuin perfect onderhouden. We werken daarom ook graag mee aan de wens van de stichting om de Stadstuin uit te breiden.”

Uitbreiding

De stadstuin wordt uitgebreid aan de andere zijde van het voetpad. Het doorgaande pad dat de tuin na de uitbreiding in tweeën deelt, blijft tussen 9.00 en 20.00 uur toegankelijk. Daarnaast vindt een verplaatsing van het dierenverblijf voor kippen en konijnen plaats. Ook wordt er een toiletvoorziening gerealiseerd, waar vrijwilligers en bezoekers gebruik van kunnen maken. Voor de verplaatsing van het dierenverblijf en het realiseren van een toilet loopt de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Stadstuin voor iedereen

De meerwaarde van de stadstuin heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Buurtbewoners genieten van het groen in hun woonomgeving. Ook zorgt de Stadstuin voor ontmoeting tussen mensen van verschillende sociale groepen en leeftijden, waardoor een maatschappelijk karakter aan de Stadstuin wordt toegekend. Daarnaast heeft de Stadstuin een educatieve waarde voor onderwijsinstellingen. De Stadstuin wordt opengesteld voor lessen over het vervaardigen en gebruiken van materialen en technieken, het verrichten van stagewerkzaamheden en het opdoen van werkervaring.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties