(B)engel

Barbara Pavinati

RABARBARA RAASKALT

(B)ENGEL

Onverwachte wendingen in gesprekken geven de grootste inzichten en het meest waardevolle nieuws. Zo vertelde ik Boef over nieuwe wilde plannen aangaande een rubriek op mijn blog of Trikker (meer informatie volgt in de toekomst) en hij begon spontaan over een ontmoeting met een klant op zijn werk. Als monteur komt hij bij de mensen thuis en op een dag belde hij ergens aan en deed er een vrouw open met een veer in haar haar. Ze vond Boef gelijk een engel en vroeg naar zijn naam. ‘Gaby,’ antwoordde hij.

Ogenblikkelijk wist ze dat hij die naam niet voor niks had gekregen: ’Zie je nu wel, je bent een engel vernoemd naar de aartsengel Gabriël!’. Vervolgens ratelde ze er op los. Ik had het gezicht van Boef wel willen zien, want nuchtere Achterhoeker die hij is, heeft hij weinig of beter gezegd niets met het ‘hogere’.

Wat Boef (mijn bengel) siert, is dat hij weet dat dit soort onderwerpen mijn nieuwsgierigheid wel trikkeren. Hij noteerde het adres en telefoonnummer van de vrouw voor mij, wetend en vermoedend dat ik daar ooit weleens misschien actie op zou kunnen gaan ondernemen. De gegevens staan nu op mijn mobiel in een appje. Ik denk ondertussen na over hoe en wat.

Ik weet nog wel dat toen ik net in de Achterhoek woonde ik tegen hoge en haast onneembare muren opbotste als ik over energie, chakra’s of spiritualiteit begon. De meeste mensen zijn hier vrij nuchter. Dus na een poosje besloot ik mijn mond te houden en te denken aan het zinvolle van een grasspriet. Het tij keerde met de jaren. Ik kwam mensen tegen die alles nog zweveriger maakte dan ik ooit had gedaan en merkte dat nu ík de nuchtere was (geworden?). Natuurlijk is er voor veel zaken een causaal verband aan te wijzen, maar niet op alles is een vinger te leggen. Nu ben ik niet te vergelijken met Mulder uit de X-files, maar soms zou ik er weleens op onderzoek naar willen gaan. Als een echte Sherlock Holmes alle toevalligheden in het leven uitpluizen. Maar ik besef dat de magie dan verloren gaat. Soms is het mooi zaken in het ongewisse te laten. Soms is het beter om dingen niet te weten, want dan gaat de jus of glans ervan niet verloren. Soms is het wenselijk om te blijven vluchten in dromen, want de werkelijkheid (niet te verwarren met de waarheid) kan soms te veel pijn doen. De onderste steen hoeft niet altijd boven. Al vinden sommigen van wel.
Maar goed, voordat ik teveel aan het orakelen sla hier een intuïtieve tekening die ik afgelopen woensdag tijdens mijn teken- en schilderles maakte. Ik ben benieuwd wat jullie er in zien…

Ik ben benieuwd wat jullie hierin zien!

 

Thanks! You've already liked this
Geen reacties