Juliette Fijten verkozen tot eerste kinderburgemeester van Doetinchem

Geraldine Milius

DOETINCHEM – Met trots maakt gemeente Doetinchem bekend dat Juliette Fijten uit Doetinchem is verkozen tot allereerste kinderburgemeester. Burgemeester Mark Boumans heeft vanmiddag officieel met Juliette kennisgemaakt en haar gefeliciteerd met deze bijzondere functie. Juliette is 10 jaar oud en zit in groep 7 van de Canadaschool.

De gemeente wil graag dichter bij haar jongere inwoners staan en weten wat hen bezighoudt. Daarnaast hoopt zij dat kinderen een sterkere band krijgen met de gemeente en de Doetinchemse samenleving. Daarom zocht gemeente Doetinchem (onder leerlingen van 9 tot 12 jaar) voor dit schooljaar een kinderburgemeester.

Juliette was één van de vele enthousiaste kinderen die op deze bijzondere functie solliciteerden. In een zelfgemaakt filmpje stelde zij zich voor, liet zij zien hoe ze Sinterklaas wil ontvangen en vertelde zij wat ze belangrijk vindt in Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans, gemeenteraadslid Rosa Giesen en centrummanager Jos Tiemessen bekeken en beoordeelden alle inzendingen en maakten samen een keuze.

De kinderburgemeester zal burgemeester Boumans assisteren bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november en het uitreiken van de kinderlintjes op vrijdag 22 november. Ook zal zij dit schooljaar bij andere officiële gelegenheden aanwezig zijn.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties