Israëlische studenten bekijken economische ontwikkeling en burgerparticipatie in plattelandsgemeente Bronckhorst

Geraldine Milius


Op 11 september 2019 brengt een groep van 20 Israëlische studenten een bezoek aan de gemeente Bronckhorst. De studenten volgen aan de Universiteit van Haifa een speciaal programma gericht op lokale overheden, als onderdeel van de opleiding Public Administration. Doel van dit programma is om de studenten niet alleen academische kennis bij te brengen, maar ook een breder perspectief mee te geven.

Daarom onderzoekt de groep verschillende aanpakken en processen van lokale overheden buiten Israël en brengt in dat kader een vierdaags bezoek aan Nederland. De studenten bezoeken eerst Amsterdam, om daar de stedelijke aanpak te bekijken. Daarna volgt een bezoek aan plattelandsgemeente Bronckhorst. Het bezoek aan Bronckhorst richt zich op twee hoofdthema’s: economische ontwikkeling en burgerparticipatie.

Programma

De studenten worden ‘s ochtends in het gemeentehuis ontvangen door wethouder van economie Willem Buunk. Het programma start met onder andere presentaties over de samenwerking met bedrijven en revitalisering van bedrijventerreinen. Tussen 10.30 uur en 11.00 uur krijgen de studenten een rondleiding door het gemeentehuis.

Vervolgens gaat de groep studenten naar proefboerderij De Marke in Hengelo. Om 13.30 uur geven de studenten daar zelf een presentatie over het systeem in Israël en het programma dat ze volgen. ’s Middags wordt het bezoek afgerond bij het Heidehuus in Halle Heide; een mooi voorbeeld van een dorpsinitiatief.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties