Groen licht voor verdere uitwerking visies vitale kernen Bronckhorst

Anke Sitter

Deze inhoud is exclusief voor leden

Registreer of log in als je al lid bent, u kunt hier ook het artikel los aanschaffen

Toekomstige ontwikkelingen

B en w zien de visies als uitgangspunt voor toekomstige ontwikkelingen en initiatieven in de centra van de vier grote kernen. Eerder dit jaar hebben b en w zich positief uitgesproken over de visies van de werkgroepen vitale kernen Hengelo, Steenderen en Zelhem.

Bepalende rol voor inwoners, ondernemers en organisaties

Bij het opstellen van de visies en straks ook in de uitvoering van de projecten, hebben de inwoners, bedrijven en organisaties een grote bepalende rol. De gemeente staat niet boven de partijen, alle leden van de werkgroepen zijn gelijkwaardig en trekken samen op. In de kernen organiseren de werkgroepen regelmatig activiteiten om te laten zien hoe het proces vordert en aan welke plannen wordt gewerkt.

Verdere uitwerking

Om de visies en de wensen uit te voeren gaan de werkgroepen aan de slag met verschillende projecten. De gemeente helpt daarbij door de nodige input te leveren en de plannen verder te begeleiden. Daarnaast toetst de gemeente ook of de plannen aansluiten bij gemeentelijk beleid en of de activiteiten ingepast kunnen worden in de planning. Voor de uitwerking van de vier visies is de komende collegeperiode € 500.000 per jaar beschikbaar, waarvan € 100.000 voor het proces en € 400.000 voor planvoorbereiding en uitvoering.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties