Gemeente Doetinchem voegt beschermingsbewind toe aan schulddienstverlening

Geraldine Milius

DOETINCHEM

Deze inhoud is exclusief voor leden

Registreer of log in als je al lid bent, u kunt hier ook het artikel los aanschaffen

“Met het aanbieden van beschermingsbewind kunnen wij onze inwoners een totaal pakket aanbieden om met eigen inzet via één loket aan een schuldvrije toekomst te werken. Dat maakt het voor de inwoner zelf ook overzichtelijker en organisatorisch kunnen we snel schakelen tussen de verschillende diensten”, aldus wethouder Huizinga.

Bureau voor Financiële Ondersteuning (BvFO)

Het Bureau voor Financiële Dienstverlening voert binnen gemeente Doetinchem de minimaregelingen binnen het armoedebeleid uit. Door het toevoegen van Beschermingsbewind heeft het BvFO alle onderdelen van inkomstenondersteuning in huis en biedt zij binnen de Schulddienstverlening een compleet pakket aan onder een dak. De diensten zijn bijvoorbeeld budgetbeheer, budgetcoaching, kredietverstrekking, schuldregelen & nazorg en nu dus ook beschermingsbewind.

Wie komt in aanmerking voor schulddienstverlening?

Alle meerderjarige inwoners van Doetinchem, die geldproblemen hebben en hieraan willen werken, kunnen gebruikmaken van schulddienstverlening. Mogelijkheden hierbij zijn onder andere het treffen van betalingsregelingen, het opnieuw financieren van schulden of het inzetten van de wettelijke mogelijkheden op het gebied van schuldsanering.

PB – Infographic BvFO en beschermingsbewind

Thanks! You've already liked this
Geen reacties