Gemeente Bronckhorst deelt gratis energiepakketten uit op energiefestivals

Geraldine Milius

Steuntje in de rug voor duurzaamheid

Gemeente Bronckhorst helpt in 2020 Bronckhorster huishoudens met het verlagen van hun energierekening. De gemeente deelt gratis energiepakketten uit aan inwoners op lokale ‘Op Morgen’ energiefestivals, die de gemeente organiseert in diverse dorpskernen. De energiefestivals richten zich op energie besparen thuis.

Inwoners krijgen dit jaar een uitnodiging voor een energiefestival: een levendige en lokale markt. Daar kunnen ze het energiepakket ophalen. Met het pakket kunnen inwoners direct thuis aan de slag en krijgen ze algemene informatie over het verduurzamen van hun woning. De gemeente wil daarbij nauw samenwerken met de energiecoöperaties, lokale ondernemers en het AGEM Energieloket om goede, lokale voorbeelden onder de aandacht te brengen.

Energiefestivals

Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid: “We werken de energiefestivals op dit moment verder uit. De festivals richten zich op het thuis besparen van energie en het vergroten van het energiebewustzijn. We stellen ‘Op Morgen’ energiepakkettten, met onder meer led-verlichting, tochtstrips en radiatorfolie aan inwoners ter beschikking. Daarnaast bieden we energiescans of een woningadvies aan.”

Subsidie

Eind 2019 riep het rijk een subsidie in het leven om het energieverbruik van huishoudens direct te verlagen. Gemeente Bronckhorst diende hiervoor een gedurfde aanvraag in en ontving een bedrag van ruim 500.000 euro om de energiefestivals te organiseren.

Inspiratie

Wethouder Hofman: “Energiebesparing is een belangrijk pijler van de routekaart naar een energieneutraal Bronckhorst. Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken. Bronckhorst kent al veel initiatieven die onmisbaar zijn in onze energie-opgave. Door te laten zien wat er al kan en gebeurt op het gebied van duurzaamheid inspireren we anderen tot (meer) duurzaam gedrag.”

Op Morgen

De energiecampagne is een initiatief dat bijdraagt aan het klimaat van morgen. Op Morgen is een platform waar we elkaar inspireren. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Meer informatie over de energiecampagne en energiefestivals volg via: www.bronckhorst.nl/OpMorgen

 

Thanks! You've already liked this
Geen reacties