Corona-kaarten voor minder digitale hulpzoekers en hulpgevers

Geraldine Milius

                                                                                               

 

De werkgroep #halloburen (een samenwerking van gemeente Doetinchem, Buha, Sité Woondiensten en Buurtplein) ontwikkelde een tweetal kaarten die vanaf deze week bij supermarkten inde gemeente Doetinchem gratis verkrijgbaar zijn. De werkgroep zette de actie op om minder digitale inwoners een hulpmiddel te geven waarmee zij hun hulpvraag- of hulpaanbod kenbaar kunnen maken aan bijvoorbeeld buren of mensen in hun directe omgeving.

Wil je me ergens mee helpen?

Met een simpele tekst op de voorkant zoals: ‘Wil je me ergens mee helpen?’ of ‘Kan ik je ergens mee helpen?’ en ruimte op de achterkant om een telefoonnummer achter te laten is het een veilige manier om aan een ander duidelijk te maken dat je hulp nodig hebt, of hulp kunt bieden in deze coronatijd. Mensen met praktische hulpvragen zoals boodschappen doen of de hond uitlaten, worden hierdoor eenvoudig geholpen. Eenzame of minder digitaal vaardige ouderen kunnen makkelijker met de kaart een hulpvraag aangeven, ook als men liever een persoon in zijn of haar omgeving om hulp vraagt in plaats van een onbekende. Als distributieplek is gekozen voor de supermarkten; dit zijn immers plekken die te allen tijde geopend blijven gedurende de coronacrisis en waar mensen nog wekelijks komen. Neem gerust meerdere kaarten mee.

Vrijwilligerscentrale

Online is er al een platform om praktische hulpvragen- en aanbod aan elkaar te matchen en te stroomlijnen. Heb je niemand in je buurt bij wie je een kaartje in de bus kan doen maar heb je wel een vraag of kun je wel iemand helpen? Dan kun je dit ook aangeven op het digitale prikbord van www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl. Er zijn gelukkig al vele mooie matches gemaakt.

 

 

 

Thanks! You've already liked this
Geen reacties