De ‘Bruce Springsteen van Wales’ komt voor concert naar Doetinchem

Geraldine Milius

Intens concert met Martyn Joseph

DOETINCHEM – Martyn Joseph, ook wel the Springsteen of Wales genoemd, treedt zondag 27 oktober op in het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. Joseph maakt al tientallen jaren intense liedjes en is een fenomenale gitarist.

De singer-songwriter heeft meer dan twintig studioalbums op zijn naam staan en nog eens een tiental livealbums. Zijn optredens doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom of aan Bruce Cockburn, maar bovenal staat de zanger-gitarist bekend om de intensiteit van zijn live concerten. Met een enorme gedrevenheid en passie weet hij het publiek over de hele wereld aan zich te binden. Zien is absoluut geloven bij Martyn Joseph. Niet voor niets wordt hij in Groot Brittanië en Amerika vergeleken met Bruce Spingsteen.

Hij trad op met artiesten als Chris de Burgh, Marc Cohn, Joan Armatrading, Art Garfunkel en Suzanne Vega. Naast zijn ongekende muzikaliteit heeft Joseph veel passie voor gerechtigheid. Hij zet zich onder andere in voor Amnesty International en War Child.

Programmeur Gerco Mons van het Nieuwe Dijkhuis is in zijn nopjes met het binnen halen van Martyn Joseph. ,,Een absoluut buitenkansje”, geniet hij zichtbaar. ,,Ik heb hem in de loop van de jaren drie keer live in actie gezien. Geweldige shows! Zijn liedjes, zijn spel, zijn persoonlijkheid, de verhalen achter en bij de liedjes, de passie… Toen ik in de gaten kreeg dat hij naar Doetinchem zou komen, heb ik wel een vreugdedansje gemaakt.”

Vorig jaar won Joseph de Spirit of Folk Award bij de Folk Alliance International. BBC6-presentator noemde hem ‘One of the most charismatic and electrifying performers in Britain today… tough and passionate’.

Tickets voor het concert van Martyn Joseph kosten in de voorverkoop 16,20 euro via www.hetnieuwedijkhuis.nl of  18 euro op de avond zelf aan de deur.

Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd aan de Burg. van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem. Het concert begint om 20 uur. De deuren openen om 19.15 uur.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties