Concert en film kijken met Bright Blue Gorilla

Geraldine Milius

DOETINCHEM – Een live concert, een speelfilm kijken met de makers en vervolgens ook nog een vragenuurtje. Dat is Bright Blue Gorilla vrijdag 8 november in de Gruitpoort in Doetinchem. Een uniek concept, waarbij humor, sterke verhalen vertellen en live muziek samengebracht worden.

Bright Blue Gorilla wordt gevormd door Robyn Rosenkrantz en Michael Glover, twee wereldreizigers, muzikanten en filmmakers uit Los Angeles. Het duo heeft inmiddels 12 cd’s en 6 films gemaakt en meer dan 4000 keer opgetreden over de hele wereld. Bright Blue Gorilla maakt liedjes voor de ziel en vertelt verhalen met knipoog en diepgang. Rosenkrantz en Glover begeleiden zichzelf op akoestische gitaren, bongo’s, tablas, harmonium, fluit en verder alles wat ze te pakken kunnen krijgen om muziek mee te maken.

Na het concert wordt ruimte gemaakt voor het filmdoek van De Gruitpoort, waar de bezoekers samen met de twee filmmakers de speelfilm 36 Husbands gaat kijken. Een avonturenfilm vol knotsgekke situaties en muzikaliteit. Na afloop wordt de mogelijkheid gebode voor een uitgebreide Q&A met de hoofdrolspelers.

De avond met Bright Blue Gorilla is een samenwerking van inspiratiecentrum Het Nieuwe Dijkhuis en de Gruitpoort. ,,Wij hebben inmiddels heel wat bijzondere, muzikale acts naar Doetinchem gehaald”, vertelt programmeur Gerco Mons van Het Nieuwe Dijkhuis. ,,Maar met film hebben we geen ervaring. Met deze combinatie ligt een samenwerking met de Gruitpoort voor de hand. Zij weten alles van film, wij niets. Ik vind het een inspirerend experiment.”

Tickets voor Bright Blue Gorilla kosten 13,70 euro in de voorverkoop via www.hetnieuwedijkhuis.nl  of aan de deur van De Gruitpoort. Op de avond zelf kosten de tickets 15 euro. Aanvang 19.30 uur.

De Gruitpoort is gevestigd aan de Hofstraat 2 in Doetinchem.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties