Bewoners gevraagd om mee te denken over een nog mooier Olburgen, Rha, Baak, Toldijk, Bronkhorst en Steenderen

Geraldine Milius

Bijeenkomst op 13 november

Bewoners van het buitengebied van Olburgen, Rha, Baak, Toldijk, Bronkhorst of Steenderen nodigen wij uit voor een bijeenkomst om samen met ons na te denken over mogelijkheden om de overgang tussen hun dorp en het buitengebied (nog) mooier te maken. De afgelopen jaren zijn gezamenlijk via het project Dorp en Rand al diverse initiatieven verwezenlijkt. Daardoor is er nu weer ruimte voor nieuwe activiteiten! De bijeenkomst is op 13 november om 19.30 uur in zaal De Seven Steenen in Steenderen. De avond bestaat uit een inspirerende presentatie van Landschapsbeheer Gelderland en gesprekken met elkaar om ideeën uit te wisselen.

Voorbeelden die afgelopen tijd gerealiseerd zijn

  • Baakse Boomgaard: op de locatie van de voormalige basisschool is een wadi aangelegd, zijn bomen gepland en is bloemenmengsel gezaaid
  • Informatiepanelen langs het fietspad van Bronkhorst naar Olburgen over voormalige steenfabrieken, Romeins kamp, kapel en inundatiesluis
  • Bloemenmengsels langs akkerranden en bermen
  • Realisatie van meerdere wandelroutes in Steenderen, Bronkhorst, Baak en Toldijk
  • Het terugbrengen van verdwenen groenelementen en groene inpassing bij gebouwen in het hele gebied
  • Plaatsen van wildspiegels

Het hoeft dus niet alleen te gaan om groene ideeën. Ook ideeën die bijdragen aan het verbeteren of behouden van cultuurhistorische elementen of initiatieven die recreatie stimuleren in de omgeving kunnen mogelijk zijn. Als het maar ten goede komt aan het karakteristieke landschap van het gebied. Daarbij houden we ook rekening met belangen van de agrarische sector. Het gaat niet zozeer om ideeën op gemeentegronden, maar juist willen we particulieren hiermee mogelijkheden bieden om hun terrein te ontwikkelen. Het project Dorp en Rand draagt bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving, een speerpunt van de coalitie in Bronckhorst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden t/m 8 november via: www.bronckhorst.nl/denkmee.

Ook in andere gebieden in Bronckhorst wordt op deze manier gewerkt aan het behoud en verbetering van het mooie landschap dat we kennen. Onder andere in Bekveld, Meuhoek Halle, Vierakker, Heidenhoek en Wassinkbrink. Inwoners bij wie dit in de buurt nog niet gebeurt, maar hier wel interesse in hebben en daar samen met andere buurtbewoners mee aan de slag willen, kunnen contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties