Avondvierdaagse Lichtenvoorde

Geraldine Milius

In deze voor iedereen roerige tijden, hebben we als bestuur van de Stg Avondvierdaagse Lichtenvoorde een besluit genomen over het al dan niet verder gaan met de organisatie van onze vierdaagse in juni.

Na overleg met onder andere de gemeente en met het oog op de schrik die er bij de meeste mensen al behoorlijk in zit, willen we mensen niet de mogelijkheid geven om te hoeven kiezen.

In onze ogen is het onmogelijk dat na 1 juni 2020 het corona gevaar ineens geweken zal zijn.

Verder is in de overweging meegenomen dat er veel scholen en verenigingen op dit moment stil liggen en de organisatie tbv de vierdaagse ook niet meer rond kunnen, of mogelijk ook niet meer willen, krijgen. Daarbij is er sprake van slechts 5% individuele lopers, de rest van de ruim 2000 vierdaagse lopers loopt in groepen.

Daarom heeft het bestuur besloten duidelijkheid te scheppen:

De avondvierdaagse en wandelmarathon die gepland is op 17juni tot en met 20 juni gaat definitief NIET door.

 

Het is vandaag 1 april 2020. Grappen worden hierover niet gemaakt, dat is niet gepast.

Wij denken daarbij aan alle vrijwilligers die hun inzet tbv de organisatie al hebben verricht.

Wij denken daarbij aan alle horecagelegenheden. Waarvan wij qua medewerking altijd afhankelijk zijn en die op dit moment de zwartste pagina’s van hun geschiedenis schrijven.

We denken daarbij aan alle bedrijven die onze organisatie sponsoren.

Onze overwegingen betreffen ook de publieke organisaties als politie, brandweer en gemeente.

Aan iedereen, lopers, ehbo-ers, allen die jaarlijks hun steentje bijdragen wensen we slechts dat julliegezond blijven. Hou de aanwijzingen van het RIVM in acht en laten we volgend jaar gewoon gaan knallen. Aan overmacht valt niets te doen. Gezond (boeren)verstand gebruiken is op dit moment belangrijk en heeft ons tot dit besluit doen komen.

Hou u allen goed en pas goed op uzelf.

Onze organisatie staat als een huis en zal u volgend jaar met goede moed en vol enthousiasme weer begroeten. Blijf gezond.

A4d Lichtenvoorde

Ronald Ebbers

Voorzitter

 

Thanks! You've already liked this
Geen reacties